Много интересен проблем забелязах на кораба. Когато ходихме до София с баща ми на магистралата компютърът показа невероятния разход от 25л/100. Пътя, който изминахме беше приблизително 300км. Реалния разход на колата ( който сметнахме аз и баща ми впоследствие ) се оказа около 7 ( ползвахме показанията от километража и касовата бележка от бензиностанцията
). При градско каране отново съм забелязвал някакви подобни странности, но мисля че отчита сравнително точно - лятото в жегите при работещ климатроник компютърът показва разход около 11 ( градско ) , което е в рамките на нормалното. Въпреки това скоро забелязах , че една вечер когато се прибирах за 6.5 км разстояние при студен двигател ( вън беше -2градуса ) ми показа разход от 6 и нещо ( градско ) отново с работещ климатроник при сравнително слабо околно движение и малко бързичко каране от моя страна и около минута-две престой по светофари. Общо взето фрапиращите разлики между реалния разход и показанията са когато колата се кара извънградско и на магистрала. Надявам се някой да има идея от какво може да идва този проблем и евентуално как да го оправим.

Comment