Известие

Collapse
No announcement yet.

Несъответствие разход-показание

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Несъответствие разход-показание

Много интересен проблем забелязах на кораба. Когато ходихме до София с баща ми на магистралата компютърът показа невероятния разход от 25л/100. Пътя, който изминахме беше приблизително 300км. Реалния разход на колата ( който сметнахме аз и баща ми впоследствие ) се оказа около 7 ( ползвахме показанията от километража и касовата бележка от бензиностанцията ). При градско каране отново съм забелязвал някакви подобни странности, но мисля че отчита сравнително точно - лятото в жегите при работещ климатроник компютърът показва разход около 11 ( градско ) , което е в рамките на нормалното. Въпреки това скоро забелязах , че една вечер когато се прибирах за 6.5 км разстояние при студен двигател ( вън беше -2градуса ) ми показа разход от 6 и нещо ( градско ) отново с работещ климатроник при сравнително слабо околно движение и малко бързичко каране от моя страна и около минута-две престой по светофари. Общо взето фрапиращите разлики между реалния разход и показанията са когато колата се кара извънградско и на магистрала. Надявам се някой да има идея от какво може да идва този проблем и евентуално как да го оправим.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 2001

и при мен не отчита точно,градско показва около 7 а реално е кам 10/11,извън градско показва 5 а е 7,малко ме дразни че лъже но такава ми е съдбата
    alfa 166jtd@super

Comment

На мен ми прави впечатление че при продължително извънградско примерно 400км ми дава 8-9 , и след като влеза в града и вече не карам извън градско ми седи пак някъде там ! Можеби защото е влезло в някакъв постоянен режим,но като си го ресна всичко си иде на местото и показва стойности яки ...
      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Това моментни разходи или средни са?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Това моментни разходи или средни са?
          При мен става въпрос за моментни !
          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
            При мен става въпрос за моментни !
            Съжалявам че ще ви разочаровам ама няма такова нещо като моментен разход при нашите кошници. Само среден... и е абсолютно нормално след като влезеш в града от дълъг път да седи ниска стоиност защото все пак (300км х 7 разход) + (15км х 15 разход) / 315 = 7.4 .... тоест 15те километра градско с 15 разход ти изместват средния разход с 0.4
            Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
            Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

А по моя въпрос някакви идеи

Comment

При следващо излизане извън града зануляваш компютъра и гледаш какво ще покаже.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

е колко пъти да го занулявам аз;винаги като го погледна ми стопля душата,но на колонката е друга истината .
                  alfa 166jtd@super

Comment

Интересно, аз като ходя до морето (Созопол) си пълня резервоара до горе и после на пристигане обратно в София - 850 км. ми остава нафта до първата дебела черта. Тоест някъде около 17-18 литра. Което пък от своя страна е около 6л./100 км. На компа ми пише 5,4-5,8 разход, което е съвсем минимална разлика
                    AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

еми да при теб е доста точно, а при мен 25 на сто ми показва .... има нещо сбъркано но какво?

Comment

При мен и на двете ми е бил точен разхода по ИЦС.
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от purko Покажи съобщение
                          еми да при теб е доста точно, а при мен 25 на сто ми показва .... има нещо сбъркано но какво?
                          На извънградско машината е доста точна... При мен общо взето разликата е винаги 0.5литра като ако ицса показва 8 съм изхарчил 7.5. А колега при тебе тая разлика е много страна. Може да се получи ако си оставял кочинката да работи на място амаааа многооооо дълго време. Тва според мен се получава тъй като средния разход е функция от изминати километри, гориво и време според мен.
                          Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                          Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Не сме я оставяли да работи на място, и на мен ми е странно защо се получава така, много ми се иска да го оправим...
                            Никой ли не знае защо дава грешни показания
                            Last edited by purko; d.m.y г., 21:06.

Comment

Първоначално публикувано от purko Покажи съобщение
                              Не сме я оставяли да работи на място, и на мен ми е странно защо се получава така, много ми се иска да го оправим...
                              Никой ли не знае защо дава грешни показания
                              Това и друг път е дискутирано и май не е намерен верния отговор. Вероятно има връзка и със стила на каране. При мен отклонението е от 0.8 до 1 литър и така свикнах да си смятам колко гори
                              166, 2.4 JTD'00

Comment

Working...
                              X